Nyhedsbrev

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Esbjerg.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Esbjerg.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Årets trænere kåret: Begge har tilknytning til Esbjerg

Af Niklas Grønborg
Fejring af Team Esbjerg på Torvet. Foto: Cecilie Winther
Fejring af Team Esbjerg på Torvet. Foto: Cecilie Winther

Håndboldsæsonen er færdigspillet, og i både herre- og kvindeligaen er der fundet en dansk mester.

Hos kvinderne blev det igen i år Team Esbjerg, der løb med guldet efter en suveræn sæson i kvindeligaen. Udover den hjemmelige liga præsterede Team Esbjerg også internationalt, da det blev til en tredjeplads i Champions League.

Det er ikke kun spillerne på banen, som er blevet hyldet for flotte sæsoner. I weekenden blev cheftræner Jesper Jensens arbejde også anderkendt, da han blev kåret til årets træner i Kvindeligaen. Det oplyser Dansk Håndbold, efter årets træner blev kåret ved Tophåndbold Symposium i Vejle.

“Team Esbjerg gik igennem sæsonens 36 kampe i den hjemlige turnering med 35 sejre og blot en enkelt uafgjort. Samtidig nåede holdet frem til Final4 i Champions League, hvor det blev til en samlet tredjeplads, mens vestjyderne også triumferede i pokalturneringen Santander Cup”, skriver Dansk Håndbold om kåringen af Jesper Jensen som årets træner.

Det er femte gang, at Jesper Jensen modtager prisen som årets træner.

Kommende træner hædret

Det er ikke kun kvindehåndbolden i Esbjerg, som kan glæde sig over kåringerne. I Ribe-Esbjerg kan de glæde sig over, at titlen som årets træner i Herreligaen gik til Marc Uhd fra Team Ringsted. Fra sommeren 2025 skifter han nemlig Vestsjælland ud med Vestjylland, når han overtager trænersædet i Ribe-Esbjerg.

Det er første gang, at Marc Uhd vinder prisen som årets træner. Prisen kommer efter en sæson, hvor Marc Uhd og Team Ringsted som oprykkere klarede sig betydelig bedre end forventet i Herreligaen.

“Marc Uhd imponerede stort med TMS Ringsted, der som oprykker var regnet som en af de største kandidater til igen at rykke ud. Men TMS Ringsted ville det anderledes og sikrede sig ikke alene en plads i slutspillet. De var også længe med i kampen om adgang til semifinalerne”, skriver Dansk Håndbold om Team Ringsted og Marc Uhds præstation.

Det er cheftrænerne i Danmarks herre- og kvindeliga-klubber, samt landstrænerne og DanskHåndbolds sportschef, som har stemt og udpeget årets trænere. Dansk Håndbold oplyser yderligere, at både Jesper Jensen og Marc Uhd modtog omkring halvdelen af de afgivende stemmer.

Del artikel

Andre læser også