Nyhedsbrev

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Esbjerg.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Esbjerg.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Autentisk og ægte: En 24’er på kortet er kærlighed til maven

Af Camilla Thorenfeldt

I hjertet af Esbjerg i Skolegade, ligger Singapore Køkken – en lille perle for alle os, der elsker autentisk mad og virkelig god service.

Og det gør vi altså her hos MigogEsbjerg.

Vi fik endelig mulighed for at komme forbi og hilse på Regina og Andrew Chuah, der laver mad til Esbjergs madelskere.

Stedet er virkelig hyggeligt og pænt, og det ligger centralt i Skolegade.

Her kan du både spise i restauranten – men også nappe take away med dig hjem.

Regina Chuah er kok og laver alle bestillinger fra bunden – hver gang – og der er altså virkelig gang i køkkenet med både gryder og wok.

Regina har lavet mad siden hun var 12 år gammel, og maden du kan købe i Singapore køkken er meget lig den, man også kan finde i Singapores Hawker Centre, hvor man i forskellige boder kan købe retter.

Er I med os der – kan I mærke stemningen, varmen og duften?

Okay, lad os nu komme til det, som vi var der for og har ventet på – maden.

Menukortet er virkelig simpelt og delt op i forskellige kategorier. Ud for hver ret finder du en lille chili, så du kan se om retter er lidt mere spicy end andet.

Vi var virkelig sultne og havde brug for at prøve lidt forskelligt, og det var svært at vælge fra kortet, for alt ser virkelig dejligt ud. Så vi bestilte ud fra anbefalinger fra Regina.

Vores første bestilling var Chicken Fried Rice. Det må være en af de bedst tilberedte Fried rice, vi har fået i lang tid.

Risene var perfekt kogte og stegte og vendt med forårsløg, spirer og æg. Kylling var der nok af – Kæmpe ja tak, hvis du også elsker en solid omgang fried rice, for det finder du her.

Og nu til favoritten på kortet for os. Denne ret er en MUST, hvis du runder Reginas køkken.

Emperor’s Beef eller Kejserens oksekød. Oksekød vendt med grøntsagerne, lyder plain og meget lige til. MEN – det er WONDERFUL – intet mindre. Hvis du ikke allerede har prøvet en nummer 24 til hele bordet – med ris på siden, så er det din fejl.

Oksekødet var saftigt og mørt som smør, og retten er fyldt med masser af smag i form af sprøde grøntsager og frisk koriander på toppen. Saucen i bunden kan vi sagtens bruge en ekstra dyb tallerken af, for her spiser du op.

Vend hele herlighed med ris og smil. Det her er altså en keeper, og vi elsker hele retten – også navnet.

Nummer 24 er kærlighed til maven.

Dernæst prøvede vi efter Reginas anbefalinger, en af deres mest bestilte retter, nemlig deres Laksa. Vi nappede den med kylling og tofu. Vi fik serveret en varm og velkrydret skaldyrsbouillion, med kylling, spirer, lækre nudler og tofu puffs. Suppen var cremet og lækker kombineret med den dejlige smag fra kyllingen, spirer, og den virkelig lækre tofu gav os en ægte smagsoplevelse fra det sydøstasiatiske køkken. Suppen er i den stærke ende, og vi elsker det.

Er du til ekstra HOT mad, så er laksaen altså værd at spise i Skolegade eller tage med TO GO – den hjælper specielt på de kolde dage.

Og så fandt vi lidt ekstra på kortet. Når der er forårsruller, skal de prøves, og der røg også en omgang fried Chicken dublings med og sur sød chili og Reginas favorit hjemmelavet canton chili, til at dyppe i.

Snacks kan bare noget, og de her er sprøde og lækre og dyppelsen matchede perfekt.

Til at slukke tørsten efter virkelig dejlig mad, fik vi et stort glas hjemmelavet lime-lemonaden. Forfriskende og kølig og helt perfekt til det lidt stærkere mad.

Singapore Køkken formår virkelig at levere autentisk mad med masser af smag, og hvis du ikke har været forbi i Skolegade, så har du noget til gode. Udover maden er Regina et servicemenneske, som gerne guider dig igennem kortet og anbefaler dig det bedste.

Hvem: Sigapore Køkken

Hvor: Skolegade 19, 6700 Esbjerg

Se menuen på Sigapore køkken Facebook her

Del artikel


Top 3 i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien