Buns & Noodles: En smagsoplevelse i det kinesiske køkken

I Kongensgade 34, 6700 Esbjerg, åbnede Buns & Noodles d. 3. juli, og vi har virkelig været spændte på at gå på opdagelse i det kinesiske køkken.
Så afsted med os.
Ved siden af indgangen til Esbjerg Streetfood fra gågaden ser du skiltet med “BUNS & NOODLES” og et billede af den kinesiske bolle, baozi. Her bliver du mødt af et smil, når du træder ind, og du føler dig velkommen fra start.
Da vi ikke er vant til at begå os i det kinesiske køkken, spurgte vi, hvad de anbefalede.
Bingjing, der har kastet sig ud i eventyret med restauranten, var ikke i tvivl. Hun synes bestemt, vi skulle prøve deres Za Jiang Mian.
Kogte nudler blandet med agurk og gulerodstrimler, toppet med en krydret, smagfuld svinekød- og bønnepasta-sauce. Hun spurgte ind til allergener, og dem har vi heldigvis ingen af, så nudelretten blev toppet med både peanuts, forårsløg, bønnespirer, enoki-svampe og koriander.
Og hold nu op, sikke en kombi, og nøj det smagte godt. Bingjing gav os også det tip, at man lige skulle huske at blande alt sammen, inden man begyndte at spise, for det var sådan, det skulle spises.
Det var næsten helt svært at stoppe igen, da smagskombinationerne sad lige i skabet, og det var lækkert med noget frisk grønt i også. Det var lidt stærkt, men slet ikke for meget. Dog måtte vi holde lidt igen, da der også var flere ting på menukortet, som skulle smages.

De “små” snacks
De andre anbefalinger lød nemlig også på deres Sheng Jian Bao, Rou Jia Mo og Chun Juan.
Ud fra navnene kan det nok være lidt svært at gætte, hvad det er, men på menukortet er der visualiseret, hvilken ret man kan forvente at få.
Vores helt klare favorit af de “små” snacks, som vi smagte, er deres Sheng Jian Bao. Altså deres pandestegte baozi (kinesisk bolle) fyldt med kød (i vores tilfælde kylling) og grøntsager. Det var også muligt at få dem med oksekød og svinekød.
Hvis du har prøvet en vietnamesisk bao, hvor der er en åbning til fyldet, og du er vild med det, så vil vi næsten vove at påstå, at du vil elske den her lukkede pandestegte baozi.
En blød kinesisk bolle med en god sprød bund og med virkelig lækkert fyld – amen, vi kunne have spist os mætte i dem, hvis det skulle være.

Derudover fik vi også smagt deres bud på en “Old hamburger,” Rou Jia Mo, som er et pandestegt fladbrød fyldt med mørt, hakket kød i braiseret sauce, med grøn mild chilipeber og forårsløg. Et godt alternativ, hvis man lige trænger til en snack på vejen og har lyst til noget a la en burger.
Dog er den lidt svær at spise, da fyldet godt kan falde lidt ud, men nøj en snack, den er virkelig god. Så hvis du ikke er afsted for at imponere nogen med, hvordan du spiser, så er den helt klart værd at smage.

Den sidste snack er deres forårsrulle, Chun Juan, med dybstegte andeskiver, agurk, forårsløgstrimler og hjemmelavet østerssauce.
Forårsrullerne skal du selv samle, og når man så har fået styr på det hele, ja, så er det altså igen en god smagskombination, du får ind i munden.
En lækker oplevelse
Til menuen fik vi en lækker, frisk hjemmelavet lemonade med frisk mynte og citron i, der komplementerede alle retterne godt. Der er flere forskellige drikkevarer at vælge imellem, og desserterne kommer vi helt sikkert tilbage for at prøve.
Da vi sad foran restauranten i gågaden, var der også mange, der kom forbi og kommenterede på vores mad – at det virkelig så lækkert ud, og “ej, undskyld, nu står vi her og suger alt næringsindholdet ud af jeres mad.” Men det er selvfølgelig helt i orden – for det så ikke kun lækkert ud, det var også lækkert.
Hvad: Buns & Noodles, kinesisk restaurant
Hvor: Kongensgade 34, 6700 Esbjerg
Åbningstider pr. dags dato: Alle dage: 11.00-19.30
Mulighed for take away, men man skal i skrivende stund selv hente det i restauranten.
Læs mere: Her

