Nyhedsbrev

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Esbjerg.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Esbjerg.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Domkirkepladsen i Ribe bliver bilfri henover sommeren: Godt nyt på parkeringsfronten

Af Niklas Grønborg
Tulipanfest i Ribe. Foto: Cecilie Winther
Tulipanfest i Ribe. Foto: Cecilie Winther

I løbet af sommeren vil der være mere plads til fodgængerne på vejene omkring domkirken i Ribe. Samtidig betyder det også, at dele af det centrale Ribe vil være lukket for biler.

Det oplyser Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

Helt konkret vil vejbomme være ned ved Domkirkepladsen fra mandag 8. juli til og med søndag 11. august. Det gælder vejbomme i Grydergade, Grønnegade og ved Von Støckens Plads. Formålet er at skabe en fredligere domkirkeplads, som skal komme både beboere og besøgende i Ribe til gavn.

”I forsøgsperioden holder vi øje med, hvad der sker rent i trafikalt i bymidten. Der indsamles forskellige data, som vi kommer til at dykke ned i efter forsøget for at se, hvilken effekt forsøget har haft”, fortæller Morten Andersson, Chef for Natur & Byrum i Esbjerg Kommune.

Flere parkeringspladser

Esbjerg Kommune oplyser, at det er muligt at søge om at få en køretilladelse og på den måde passere bommene. De vil automatisk gå op for de biler, som har tilladelsen.

Det er primært beboere og folk med ærinder, som kan få en køretilladelse.

Til de billister, som ikke har en køretilladelse, vil der være flere parkeringspladser udenfor zonen. På Haulundvej og Tangevej vil der i løbet af sommeren være skilte, der viser til parkeringspladsen på Vittenbergskolen Vadehav og Banedanmarks areal bagved Rosen Alle med indkørsel fra Tangevej. 

Det er et areal, som Esbjerg Kommune har lånt. Sammen med skolens parkeringsplads er håbet, at de to pladser kan lette presset på de øvrige parkeringspladser i Ribe, hvor der er mange besøgende.

Del artikel

Andre læser også