Efter stigende efterspørgsel: Lokal tagdækker med fokus på klima
Klimaet og den grønne omstilling fylder meget hos bygherrer over hele landet. Det mærker de også hos tagdækkervirksomheden Hansens Tagdækning, der arbejder i Esbjerg.
For at imødekomme den voksende efterspørgsel på cirkulære løsninger har de derfor valgt at fokusere på arbejdet med genanvendt tagpap fra Derbigum, og det gavner både forretningen og miljøet. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelese.
Hos Hansens Tagdækning fokuserer de i år særligt på at bruge cirkulært tagpap fra Derbigum. Virksomheden kan derfor tilbyde en mere CO2-venlig løsning, når de fra afdelingen i Esbjerg servicerer kunderne.
“Vi arbejder for at få branchen til at forstå, at de her materialer er vejen frem. Og heldigvis oplever vi også en stigende efterspørgsel på cirkulære løsninger ude hos kunderne”, siger Kasper Hansen, direktør hos Hansens Tagdækning, og fortsætter:
“Vi kan tydeligt mærke en ændring hos dem, efter vi har skiftet til at bruge Derbigum. De vil rigtigt gerne have produkter, der er bedre for klimaet, så de på den måde kan være med til at gøre en forskel”.
Koster næsten det samme
Tagdækkerfirmaet hjælper både virksomheder og private med genanvendte løsninger, og begge steder oplever de, at prisen spiller en stor rolle.
“Selvom vores kunder gerne vil de grønne løsninger, ender de fleste med at kigge mest på prisen. Men Derbigum koster næsten det samme som traditionelt SBS-tagpap, så nu skal vi bare vise dem, at de sagtens kan vælge et genanvendt produkt uden større meromkostninger”, forklarer Kasper Hansen.
Tagpap fra Derbigum består af op til 30 procent genanvendt materiale, og det kræver derfor færre jomfruelige ressourcer at producere. Samtidigt tilbyder leverandøren Eurotag Danmark en take back-garanti, hvor de forpligter sig til at tage produktet retur til genanvendelse efter endt levetid.
“Hertil har Derbigum en dokumenteret levetid på 50 år, og så går der jo lang tid, før taget skal skiftes igen. Mine kunder er også glade for, at Derbigum selv kommer ud og kontrollerer arbejdet bagefter, så de får en ekstra tryghed for garantien”, tilføjer Kasper Hansen.
Ifølge Hansens Tagdækning har de oplevet en mærkbar stigning i efterspørgslen, efter kommunerne specifikt er begyndt skrive tagpap fra Derbigum i deres udbudsmateriale.
“Kommunerne er blevet mere åbne for de her materialer med de nye krav til CO2- og energital. De er som regel first movers på cirkulære løsninger, så når først de er med, plejer tendenserne også at rykke videre til de større virksomheder og til sidst de små”, fortæller Kasper Hansen.
Han erkender dog også, at netop de små virksomheder og private ikke har et kendskab til produkterne på markedet, og derfor tager han et ansvar som deres primære kontakt med branchen.
“De mindre projekter kan også være med til at gøre en forskel ved at vælge cirkulære materialer. Så vi skal fortsætte med at fortælle dem, at der også findes andre alternativer til taget, uden de behøver at gå på kompromis med hverken kvalitet eller levetid”, afslutter han.