Nyhedsbrev

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Esbjerg.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Esbjerg.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Efter store protester: Spareforslag på skoler trukket tilbage

Af Niklas Grønborg

For borgere i Bramming har et af de helt store samtaleemner været, hvad der skal ske med byens skoler. Som led i et spareforslag var det foreslået, at skoler i byen skulle lægges sammen.

Efter de første planer blev luftet om at slå skoler sammen har borgere i Bramming demonstreret mod foreslaget.

Og nu er deres bekymringer hørt.

Partierne Venstre, Konservativ, Radikale venstre og SF har valgt at stoppe processen.

Det glæder Mads Møller Jensen, som har været medarrangør i protesten mod skolesammenlægningen.

“Vores umiddelbare reaktion er meget positiv. Vi er glade for, at et flertal kan se, at det ikke har været den rigtige proces, og hvis man vil ændre på skolerne i Bramming, skal det gøres på en helt anden måde”, siger Mads Møller Jensen.

Af forslaget fremgik det skolerne Egekratskolen, Nordre Skole og Bakkevejens Skole skulle nedlægges i ved udgangen af juli næste år.

Samtidig blev det foreslås det, at der oprettes en ny skole i Bramming til august 2025, og at den fik navnet Bramming Skole.

Den nye skoles skoledistrikt skulle være en sammenlægning af Egekratskolens-, Bakkevejens Skoles- og Nordre Skoles distrikter. Samtidig skulle den nye Bramming Skole vil være overbygningsskole for Darum Børneby pr. 1. august 2025.

Af forslaget fremgik det også, at Vejrup Skole skulle nedlægges med virkning 31. juli 2025, og der skulle oprettes Vejrup Børneby. Endelig blev det foreslået, at Tale-Høre-Centret blev flyttet fra Danmarksgades Skole til Præstegårdsskolen til august næste år.

Ændringerne skal give en besparelse på 2,1 millioner kroner i 2025 og fem millioner kroner i 2026.

Som en del af spareforslaget blev der også lagt op til, at indskolningsbørnene i Bramming skulle gå på en skole, og de ældre elever på en anden. Det foreslag var blandt andet det, som mange borgere i Bramming ikke mente var gennemtænkt.

“Der var en del, der ikke var gennemtænkt. For eksempel hvis der er elever, der ikke trives på en skole, så har de mulighed for at skifte til den anden”, siger Mads Møller Jensen.

Ny proces

Ifølge Mads Møller Jensen har der i Bramming været en stor opbakning fra både forældre, foreninger, virksomheder og almene borgere.

De har blandt andet fået lavet stickers imod sammenlægningen, og til demonstrationen mange af byens borgere op. Samtidig er der blevet lavet en video, der viser, hvilke bekymringer borgerne har.

“Vi har oplevet en helt enorm opbakning, og der er så mange, der har støttet og hjulpet os i processen”, siger Mads Møller Jensen.

Hvad der skal ske nu, er endnu uvist.

“Der er stadig et lille “men”, og det er også grunden til, vi ikke holder en ekstra byfest i næste uge. Planen gik til august næste, så vi får noget tid nu, men vi ved ikke, hvad der sker derefter. Vi håber selvfølgelig, vi kan beholde to selvstændige skoler i Bramming. Det er en by, der vækster, og Bramming er populær at flytte til”, siger Mads Møller Jensen og fortsætter:

“Vi er glade for beslutningen, og vi glæder os til dialogen og tror på, at politikerne godt kan se, at det her ikke var holdbart.

Del artikel


Top 3 i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien