Nyhedsbrev

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Artikler med:

Nyeste artikler

Emma fra Bagedysten: Glad for at madscenen i Esbjerg vokser

Af Redaktionen
Emma Plantener deltog i Bagedysten. FOTO: Privat
Emma Plantener deltog i Bagedysten. FOTO: Privat

Ingen cliffhangers, ingen clickbait – og vel egentlig ikke engang nogen overraskelse!

Emma Plantener, kendt fra Den Store Bagedyst, står som regel selv for både det søde og det salte køkken.

“Mad i min familie er et kærlighedssprog,” slår Emma Plantener fast.

Mad har altid været en måde at samles på i hendes familie i Esbjerg, hvor hun er vokset op med en passion for hjemmelavet mad.

Nu bor hun i København og som studerende i samfundsfag og psykologi og et studiejob i ministeriet cykler hun rundt i byen og er flere gange landet i hemmelige hjørner, der fortjener at blive delt med alle.

Når hun selv bager både brød og kage, er det ikke kun for at tilfredsstille maven, men også for at vise omtanke og opmærksomhed. Som man også så igen og igen i Den Store Bagedyst, sætter Emma stor pris på at lave alt fra bunden.

Faktisk skal der noget helt særligt til, før Emma overgiver sig og falder i det endeløs hav af take-away-tilbud, som København byder på.

“Vi laver hjemmelavet mad hver eneste dag derhjemme, men hvis tømmermændene virkelig sniger sig ind på mig, så kan godt overgive mig og gå ned på Berliner Döner, som jeg synes er det bedste sted for tømmermænd på Nørrebro,” indrømmer hun trods alt.

Esbjergs madscene vokser

Emma Plantener er glad for at se, at der også sker spændende ting i Esbjerg.

“Jeg har meget respekt for folk, der prøver at starte noget op, især når det ikke er i indre København,” siger Emma.

Et af hendes yndlingssteder i hjembyen Esbjerg er Kaffesmeden.

“Det er tæt på baghaven til vores hus, og jeg elsker deres hjemmebagte kager. Det er mega hyggeligt, og jeg er kæmpe fan.”

Et andet favoritsted er Café Guldægget.

“Det er en simpel café, men vi er tit derinde for at få en salat – og så får jeg lige en af deres gode flødeskumskager. Man skal aldrig gå ned på flødeskumskager,” fortæller Emma Plantener med et smil.

Mad som et kærlighedssprog

“Når jeg laver mad, er det ikke kun for at tilfredsstille maven, men også for at vise omtanke og opmærksomhed,” siger hun.

Det var netop den tilgang, der gjorde hende populær i Den Store Bagedyst.

“Jeg har altid været et udadvendt menneske, og jeg bryder mig ikke om at lade som om, jeg er noget, jeg ikke er.”

Emma fra Bagedysten: Glad for at madscenen i Esbjerg vokser

At give passionen videre

Emma Plantener og hendes søster har startet hold i fransk madlavning på ungdomsskolen i Esbjerg.

“Det er faktisk lidt af en drøm for os. Jeg får kombineret min passion for at undervise og lære fra mig til børn, med min kærlighed til råvarer og at skabe unikke smage.”

For hende handler det om at give unge lyst til at lave mad fra bunden.

“Når jeg ser unge servere pasta og ketchup, så bløder mit hjerte. Hvis du kan lave det fra bunden, så lav det fra bunden. Den interesse skal vi give videre til vores børn og unge.”

Fra Esbjerg til Den Store Bagedyst – og videre

Når Emma Plantener ser tilbage på sin tid i Den Store Bagedyst, er hun stolt over én ting: at hun altid var sig selv.

“Hvis jeg havde tænkt over, hvordan jeg så ud eller lød og prøvede at være en anden end Emma, så var det gået galt for mig med ti kameraer i hovedet og en million børnefamilier, der så med hver lørdag,” siger hun.

Selvom hun i dag bor i København, vender hun altid hjem til Esbjerg for at nyde de små perler i hjembyen, hvor kærligheden til mad startede.

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

 


 


 


Top 3 i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien