En sejltur værd: Spis frokost tolv minutter fra Esbjerg med udsigt til himmel og hav

Nogle gange er det de små og enkle udflugter, der giver de største oplevelser.
Dem, der rammer alle sanser hvor både følelsen af frihed, duften af hav og synet af åbne vidder forvandles og tages ind.
Har du prøvet at tage færgen fra Esbjerg og sejle de korte 12 minutter til Fanø?
Herfra kan du gå langs havnen, for at opleve en unik frokostoplevelse på Fanø Krogaard, hvor stemningen er hyggelig, og maden er i særklasse.

En udflugt med noget til maven og øjnene
En tur til Fanø behøver ikke tage mere end en formiddag. Og hvis den også kan byde på en god frokost i godt selskab, hvem kan så sige nej?
Er du fristet?
Vi tænkte det nok.
Den smukke spadseretur langs vandet – hvor sælerne ofte holder øje med dig – er en oplevelse i sig selv.
Her er luften frisk, udsigten malerisk, og det hele er den perfekte optakt til en skøn frokost.

Hyggelige rammer og et bredt frokostkort
Når du træder ind på Fanø Krogaard, mærker du straks den varme atmosfære og charmerende indretning. Det er smukt, enkelt og servicen afslappet.
Kroens frokostkort byder på noget for enhver smag. Vi elsker især muligheden for at sammensætte en frokost, hvor alle kan få opfyldt deres madønsker. Hvis du elsker en god frokost, så er Fanø Krogaard stedet.

Hvis du går ind for en smuk frokost, så har vi altså her et bud på, hvordan du kan sammensætte et par timer, med fokus på lækker mad og hygge.
Mulighederne er mange og valget er kun dit.
Gå ind til din frokost med åbne arme og chancen for at bestille flere retter på en gang, og del med sidenmanden, så du kan få smagt lidt forskelligt.
Deres starters er altid en god ide
På spisekortet finder du små delikate starters, der bestemt er værd at dykke med i.
De små smukke tærter med røget helleflyndersalat og rogn er både en mundfuld og et blik værd. En delikat mundfund, der opfylder alle drømme om en yndig starter, hvor rognen eksplodere i munden og den cremet helleflyndesalat er en bid af solskin, på en ellers kold og grå dag.
Er du også fan af snacks i lange baner, inden du går videre til noget mere seriøst på kortet? Så finder du oliven og umodne ferskner med citron og timian, som kan nydes med et smukt glas bobler ved siden af. Jo, det må man godt – selv på en tirsdag.
Kan du ikke få nok? Så snup de syrlige chips og urtecremen og snack videre, for de kan virkelig noget.
Hvis du ikke spiser op her, kan urtecremen bruges som dip til Sydjyllands varmeste og sprødeste pommes – men dem kommer vi tilbage til.
Chipsene kan også blive en hjælpende hånd, hvis du elsker en god tatar.

Frit valg på hovedretter
Vi er slet ikke kommet i gang endnu, og nu skal du træffe store, men vigtige beslutninger.
Smørrebrød er en fast del af kortet, dog skifter det smukke fyld.
Og der er altså noget for alle her.
Fisken er flot repræsenteret. Må vi anbefale den smukke og velsmagende panerede rødspætte med rejesalat og urter på focaccia? Du kan selvfølgelig skifte focaccia ud med rugbrød, hvis du ønsker det.
Udover rødspættefileten finder du altid smukke sild på kortet i forskellige varianter, alt efter årstiden. Den populære vestjyske specialitet bakskuld med rugbrød er også en mulighed.
Vi må også anbefale roastbeef med bearnaisecreme, sennepsurter og syltede rødløg på rugbrød – et MUST, hvis du er til det klassiske med et twist. Bearnaisecremen taler til alle sanser og løfter roastbeefen til et next-level stykke brød med kærlighed på toppen.
Hvis du kan nå det, så rummer deres braiseret og stegt svinebryst med æble, karse og bagte løg på rugbrød, så meget smag og er ikke noget du forbinder med en klassisk stykke smørrebrød, men den er bestemt værd at dykke ned i.

Tatar er altid en mulighed
Når der er tatar på kortet, så skal det prøves og er det en god tatar, så kan man ikke undgå at spise den igen og igen.
Tataren på Fanø Kroggard er altid en god ide – altid. Lige nu finder du en oksetatar med ansjosdressing, sennepsurter, croutoner og parmesan.
Den skrifter også smag, struktur og udseende, ligesom resten af retterne, men den er velsmagende og tilpas i størrelse.
Ingen tatar uden fritter eller en sprød chips og hvis du er så heldig at have flere tilbage fra snackeventyret, til at starte frokosten med, så kan du venlig og forsigtigt, fylde hver enkelt chips med tatar.

Hvis det er ikke chips du er til, så har de altså de mest sprøde, gyldne og velsaltet pommes frites.
Krogaardens pommes frites er noget nær det tætteste du kommer på ren lykke og har du mere af den grønne dip fra chipsene og deres fede og lækre mayo ikke er nok, så dyp og dobbeltdyp, som om du ikke har skam i livet.

Udover dobbelt dyp og varme fritter med det hele, så byder kortet også på klassiske retter, der altid tager udgangspunkt i årstidens bedste råvarer.
Vi gik med tataren og så faldt valget på den smukke og vellavet Vol au vent med kyllingefrikassé af vintergrønt.
Denne Vol au vent med kyllingefrikassé af vintergrønt, ramte lige i madhjertet.

Den er velsmagende og sammensat, så strukturen forbliver spændende og tiltalende. En varm anbefaling på kortet lige nu. Smagen af frisk estragon og det sprøde vintergrønt løfter butterdejsskallen til nye højder.
Maden spiller naturligvis hovedrollen, men kroens drikkevarer og vinkort er også værd at udforske.
Her finder du et bredt udvalg af drikkevarer.
Bare et stort og rungende tak for mad.
Kaffe, dessert og udsigten der skal nydes
Vil du gerne tage din frokost et skridt videre, så er der som altid minium to søde desserter på kortet og en gang ost.
Hvis du kan klemme mere ned, så kan du nyde et stykke kage og en kop varm kaffe eller te, i det smukke orangeri på terrassen med udsigt til sæler, himmel og hav.
Her får du frokost der er sejlturen værd
En frokost på Fanø Krogaard er meget mere end blot et måltid – det er en oplevelse.
Her finder du tid til at slappe af, mærke nærværet og nyde veltilberedt mad.
Når frokosten er nydt, kan du tage dig tid til en lille gåtur rundt i Nordby, før færgen bringer dig tilbage til Esbjerg – på cykel eller gåben.
Fanø Krogaard formår at kombinere den klassiske krostemning med moderne smagsoplevelser – en pause fra hverdagen, som er værd at gentage – igen og igen.
Du kan se hele spisekortet her.