Nyhedsbrev

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Esbjerg.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Esbjerg.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Engel og Hein åbner på Fanø: Få et smugkig på menuen og mød parret her

Af Camilla Thorenfeldt

Fra Baglokalet i København til Engel og Hein på Fanø.

I det tidligere Rudbecks i Hovedgaden på Fanø, er Sille Engel Hein og Andreas Engel Hein, ved at realisere en fælles drøm med højt til loftet og her finder du snart et nyt spiseri.

Et sted, der rummer nogenlunde det, de drømte stort om. Og selvom de startede med en drøm om et Bed and Breakfast i Spanien, er lokalerne, de har fundet, stadig fyldt med masser af sol og varme, og Fanø kan alligevel noget helt specielt. 

Der var ikke langt fra tanke til handling, og på under et halvt år har familien realiseret den drøm, der lynhurtigt blev en fælles fremtid for alle i familien. Sammen med børnene er de flyttet til Fanø, ikke bare som familie, men som hovedpersoner i deres helt eget mad-eventyr.

Fanø ligger ikke så fjernt for Sille og Andreas; de har nemlig været fast tilknyttet Fanø Vesterland de sidste otte år, hvor de har stået for artistmaden backstage. Og de er vilde med Fanø og menneskene.

Lokalerne er stadig ikke helt klar i hovedgaden, men der er sket meget, siden de overtog drømmeprojektet.

“Vi håber at åbne dørene i den kommende uge, selvom der står 1. august på plakaten udenfor. I et hus med så lang en historie, møder man udfordringer, når man er gået i gang med sådan et stort projekt og vi kan ikke trylle. Folk er heldigvis søde og vi glæder os så meget til at byde alle inden for i vores nye restaurant, når vi er færdige,” fortæller Andreas og Sille.

Og lige om lidt åbner de dørene og så er du som gæst inviteret indenfor til masser af mad, hvor der er skruet op for den gode smag kombineret med respekten for nøje udvalgte råvarer og en uformel tone med højt humør og smil, hvor du kan nyde den fulde oplevelse i lækre lokaler med godt værtskab.

Mad er et kærlighedssprog og en fællesnævner

Sille har over 10 års erfaring i branchen og elsker at lave mad, der gør andre mennesker glade. Sille har styret Baglokalet på Amager, som er et kendt spisested og sammen med en håndfuld andre har de gjort det, de elsker.

Andreas kommer fra en helt anden verden, hvor han har siddet som pressekonsulent i Københavns Kommune, men har sidenløbende hjulpet til i Baglokalet, hvor han primært har været at finde på gulvet, hvor han gav gæsterne fuld service og værtskab, for det er der han befinder sig godt.

Sammen er de et ustoppeligt team med masser af power, og de supplerer hinanden til kanten og taler et fælles sprog, fyldt med kærlighed, hvor det handler om, mad med stor smag og respekten for dem det hele handler om, nemlig deres gæster.

“Jeg elsker at stå i køkkenet og gør det jeg er bedst til, nemlig at få smagen frem i maden. Og Andreas er perfekt på gulvet, hvor han står for den gode værtsskab og pissegod service. Det er de ting vi selv sætter allerstørst pris på når vi går ud og spiser,” siger Sille – mens hun ser på Andreas med begejstring i øjnene og et kæmpe smil.

For det må vi sige de har, en ild og en lidenskab, for at kunne levere det, de selv elsker at få, når de selv besøger restauranter i Danmark og udlandet.

“Det betyder meget for os, at man kan se, det er vores sted. Det skal være personligt med de små skæve pynteting, lækre plakater, men det skal samtidig være tilpas afslappet at befinde sig i, at det ikke tager fokus fra det, gæsterne kommer for – nemlig maden. Lokalerne afspejler os, og derfor bliver det med garanti et ganske unikt sted på Fanø, vi nu slår dørene op til,” er begge enige om.

Mad med stor smag og et overskueligt kort

Maden bliver det centrale i deres spisested i Hovedgaden på Fanø. Og her kan du altså allerede godt nu begynde at glæde dig til at smage alt på kortet.

Kortet er så småt undervejs, og der er tænkt store tanker, for maden er nøje udvalgt af Sille, som har en helt klar holdning og mening, og hun ved, hvad der virker, når menuen skal sættes.

Menuen bliver ikke kæmpestor og uoverskuelig; i stedet får man mulighed for at smage en håndfuld mindre retter og et par enkelte hovedretter, og så kan der sagtens komme tilføjelser til de faste retter på dagen. Omdrejningspunktet er smag, og de kommer til at lave mad, der har fungeret for dem før.

Hvis alt går som det skal, så kan du blandt andet allerede nu godt begynde at drømme om håndpillede rejer, grillet citron og aioli, grillede padrones med gammel knas og en smuk ceviche med grape og blommer.

Hvis du er heldig, lander der en lækker tatar af okse fra Sønderho på kortet. Der kommer en form for måltidssalat og lidt snacks, hvis man ikke kommer for at stille den store sult.

Der vil naturligvis være et udvalg af lokale produkter på kortet, som fx Fanø Laks, og så leger de med tanken om “alt på et bræt” – og hvordan det bliver, må du vente og se, for der arbejdes stadig på, at kortet bliver helt perfekt til åbningen.

Engel og Hein. Foto: Engel og Hein fra Facebook

Der findes ingen plan B

Hvorfor satse på andet, når du har gang i drømmen. Og det er sådan både Sille og Andreas har det.

“Vi glæder os virkelig meget til at se det hele blomstre og blive til virkelighed. Vejen hertil har været lang, med mange sene nætter og renovering. Vi har knoklet for at nå målet og lige om lidt er det virkeligt,” fortæller de begge.

Parret drømmer stort, og hvorfor ikke holde fast i alt det, der virker?

“Vi kommer til at tilbyde alle former for selskaber her i huset, hvor alle har mulighed for at komme og få en dejlig oplevelse, hvor alt spiller. Vi kommer også til at tilbyde firmaarrangementer, både halv- og heldags, hvor firmaer kan komme her og få dejlig mad og benytte vores lokale. Vi er skarpe til de forskellige setups, og vi ved, vi kan give vores gæster en god oplevelse i de forskellige rammer”, smiler Sille.

Der mangler stadig lidt ekstra personale til stedet her inden åbning, men det tager Sille og Andreas meget stille og roligt.

“Vi ved godt, at personale ikke hænger på træerne, men vi håber altså stadig, vi finder det sidste personale, der vil være en del af vores skønne sted, inden vi åbner. Ellers må Andreas løbe ekstra stærkt på gulvet,” griner de begge.

Engel og Hein kommer til at holde åbent fra tirsdag til lørdag til frokost og fredag og lørdag til aften, som det ser ud lige nu. Men der er selvfølgelig mange ting der kan ske. De glæder sig til at byde indenfor.

Hvem: Engel og Hein

Hvor: Hovedgaden 90, 6720 Fanø

Kontakt: 30 44 66 11 – kontakt@engeloghein.dk

Facebook: Engel & Hein

Instagram: Engeloghein

Del artikel

Andre læser også