Fællesskab og vildtgryde: Fanø plejecenter inviterede lokale jægere til langbordsmiddag

Der var en helt særlig duft af hygge og fællesskab på Fanø Plejecenter fredag til middag.
Beboerne fra de fire huse på plejecentret, havde set frem til en festlig langbordsmiddag med hjemmelavet vildtgryde, tilberedt af stedets dygtige kok Thomas Hansen.

For blot en måned siden var beboerne ude i skoven for at opleve stemningen ,efter jægernes fangst af syv stykker kronvildt. En gruppe frivillige jægere fra Krondyrgruppen på Fanø, havde været på jagt og generøst doneret vildtkødet til en middag for plejecentrets beboere.
En frivillig chauffør sørgede for, at alle interesserede beboere kunne komme med ud og se jægernes bytte og nyde en dag i naturen.




Dejlig mad og fællesskab
Duften af simret vildtgryde med mos fyldte stuerne, og forventningens glæde spredte sig, mens man ventede på, at maden blev serveret klokken 11.30.
“Det handler om at give de ældre lækker mad og skabe hyggelige oplevelser. Vi er så glade for, at jægerne har doneret vildtkød til os. Det giver vores beboere en særlig oplevelse,” fortæller plejecenterleder Inger Nørby.
Ud over det donerede vildtkød havde SuperBrugsen på Fanø været så venlige at sponsere rødvin, så de beboere, der havde lyst, kunne nyde et godt glas til maden.
Jægerne med til bords
Jægerne, der havde skudt kronvildtet, var også inviteret og fordelte sig rundt på de fire stuer, hvor de nød måltidet sammen med beboerne.
“Det er dejligt at kunne spise sammen med beboerne. Der er en helt særlig stemning,” fortæller jæger Hans Fischer-Nielsen.
Kokken Thomas Hansen var også godt tilfreds med resultatet.
“Det er virkelig blevet lækkert. Jeg har brugt krondyrskalv, bov og kølle, og retten har fået masser af kærlighed. Mosen er lavet af kartofler og kålrabi – det er en perfekt kombination,” fortæller han.

Smagen af glæde
Beboerne satte stor pris på måltidet.
“Det er bare super dejlig mad, de har lavet til os i dag. Det smager så godt,” fortæller Anette Hilborg Nielsen.
Fanø Plejecenter lægger stor vægt på fællesskab og hyggelige traditioner. Ud over langbordsmiddagen afholder de også påskefrokoster, julefrokoster og sommergrill for beboerne.
Dagens middag var ikke blot et måltid, men en påmindelse om, hvor meget fællesskab, nærvær og god mad betyder – i enhver alder.
Middagen blev rundet af med et stort stykke tærte til dessert, inden beboerne kunne trække sig tilbage til afslapning og en middagslur.
Se billederne fra en hyggelig middag herunder.
















