Fanø får Dirty Toast tilbage: Med surdejsbrød fra vestjysk Michelin-perle

Fra denne weekend kan du igen sætte tænderne i sprøde bidder, af det legendariske surdejsbrød, som også er kendt fra den kendte Michelin restaurant, Henne Kirkeby Kro.
Hvis du er festivalgæst på Fanø Vesterland, så smagte du måske den populære toast sidste år, hvor brødet var blevet bagt af Mark Mikkelsen fra Guldægget i Esbjerg til Camilla Aae fra HAVEN på Fanø.
Navnet på den smukke opfindelse er Dirty toast og med det legendariske surdejsbrød, lever den i den grad op til sit navn.


Surdejssucces på Fanø Vesterland
HAVEN er et velkendt spisested på Fanø og deltager hvert år på den populære musikfestival Fanø Vesterland.
Sidste år præsenterede Camilla Aae og teamet fra HAVEN, for første gang Dirty Toast for festivalgæsterne, og succesen var overvældende.
Mark bagte intet mindre end 5.000 skiver af det legendariske surdejsbrød, men allerede lørdag klokken 16.00, måtte de melde udsolgt af toast.

Kombinationen af sprødt brød og kreative toppings gik lige i hjertet på festivalpublikummet – og nu er den sprøde toastoplevelse heldigvis tilbage.
“Vi har lyttet til vores gæster og de vil have Dirty toast. Så der var ikke andet at gøre end af få den bragt tilbage og som en fast del af vores lille butik,” fortæller Camilla Aae der ejer og driver HAVEN på Fanø.

Et lokalt møde om smag
Camilla og Mark har endnu engang tryllet sammen, og nu er Dirty Toast tilbage, og fås i to uimodståelige varianter, der vælter Fanø.
HAVEN har valgt at introducere to varianter, så der er noget for alle.
Klassikeren – Fyldt med skinke fra Slagter Christiansen, cremet urtemayo, smeltet ost og et lille ekstra pep, der giver hver bid karakter.
Den Grønne – Et friskt og farverigt valg med grillet aubergine og peberfrugt, bagte tomater, friske urter og selvfølgelig masser af ost.
Toastene serveres med sprøde grønne blade og en syrlig vinaigrette – et enkelt, men delikat tilbehør, der fuldender oplevelsen.

Samarbejdet mellem HAVEN på Fanø og Guldægget i Esbjerg er et møde mellem to passionerede ildsjæle, der brænder for gode råvarer, håndværk og smag i verdensklasse.
“Mark var med på ideen igen, og jeg er virkelig glad for at vi kan samarbejde om noget der bringer glæde for så mange mennesker og gør dem glade,” slutter Camilla Aae.
Med surdejen som bærende element bliver brødet en oplevelse i sig selv – en hyldest til godt håndværk og lokale kræfter.
HAVEN fejrer smagen af surdej, kreativt samarbejde og kærlighed til det gode måltid.
Der er masser af sprøde toast og god stemning på menuen her.