Nyhedsbrev

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Esbjerg.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Esbjerg.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Fem hurtige om Esbjerg: “Vi er ikke eksperter i at råbe højt og være selvfede”

Af Mads Grinderslev
Janni Baslund Dam. Foto: Mads Grinderslev
Janni Baslund Dam. Foto: Mads Grinderslev

MigogEsbjerg deler “5 hurtige om Esbjerg” fra en person, vi har talt med. Vi vil gerne dele så meget, vi kan, om de fine muligheder og tilbud, vi har i byen.

I denne uge kan du hilse på Janni Baslund Dam, der er centerchef i Broen. Hun har været med, lige siden shopping-centeret blev bygget.

Hvad er det bedste ved Esbjerg?

Vi er hele tiden up front med at forny os. Når der ikke er flere fisk i søen, så finder vi olie/gas, og når vi ikke skal finde olie/gas, så finder vi vind. Vi har også formået, at få byen til at blomstre på detail-livet. Vi har en utroligt lækker gågade, og så har vi fået bygget Broen, og det skæmmer heller ikke byen. Esbjerg har rigtig meget at byde på. Folk skal bare se det. Vi skal have folk udefra til at se, hvilken fin perle vi har her på Vestkysten. For Esbjerg er en perle. Og Esbjerg har rigtig meget at byde på, og Esbjerg vil gerne byde på det. Vi er bare ikke eksperter i at råbe højt og være selvfede.

Hvad er dit yndlingsspot i byen?

Et af mine yndlings-spots er selvfølgelig her, vi er – På Broen Shopping. Jeg synes, at det at vi har formået at få så stort et shoppingcenter til byen, det gør også byen til det, vi gerne vil have den til at være – nemlig en storby. Og for at vi kan blive en storby, så skal vi fortætte bymidten. Vi skal have nogle fantastiske udbud til vores borgere og gæster i byen. Og det være sig selvfølgelig shopping, restaurationer og oplevelser.

Foto: Mads Grinderslev

Et sted/en lokation der er undervurderet i Esbjerg?

Jeg synes jo, vi har rigtig mange steder, som sagtens kunne få meget mere opmærksomhed. Jeg synes, vi har så meget fin natur i Esbjerg også, og det er også med til at hæve en by, at det ikke bare er en larmende by, men at der også er tid til ro. Der har vi Byparken og H.C. Ørsted Parken, som man heldigvis kan se begynder at blomstre.

Din favorit café/restaurant?

Jeg kan jo rigtig godt lide vores caféer og restauranter i Broen – dem alle sammen. Og et sted jeg nyder at sidde, det er nede på Café Vivaldi. Jeg har helt mit eget spot dernede… Den gang Broen ikke var der, der var det bare en mørk plet – det var sådan noget råt miljø… Der var ikke noget smukt over området på det tidspunkt. Det at sidde for enden af restauranten og have de store vinduespartier, som man sidder og kigger ud af, og man sidder på et spot, man ikke kunne forestille sig kunne være for otte år siden, før Broens åbnede – det synes jeg er helt unikt. Men ellers så har byen – og har altid haft – virkelig nogle skønne spots, hvor man kan gå ud at spise.

Hvad kunne Esbjerg godt bruge mere af?

Vi kunne meget vel bruge flere folk i Esbjerg. Vi kan bruge mere af vores stolthed, og at vi kommer ud med den, så vi netop får flere tilflyttere til byen… Vi har virkelig noget stærkt og unikt at tilbyde. Vi skal bare være tusind gange bedre til at få det fortalt, så vi kan få flere til byen.

Del artikel

Andre læser også