Fra Vietnam til vestkysten: Her er de nye forpagtere til kendt badehotel
Når Kellers Badehotel på Fanø åbner dørene i februar 2025, bliver det med et nyt værtspar, der har et passioneret og vidtspændende eventyr bag sig.
Madeleine Kirstine Teinby og Christian Milling Nielsen har sammen oplevet verden på tæt hold og de er klar til at bytter de eksotiske rismarker og tropiske omgivelser i Vietnam ud med de vilde danske klitlandskaber, når de overtager Kellers Badehotel på Fanø og bringer deres unikke kombination af erfaring og visioner til det historiske badehotel.
Kærlighed ved første forbindelse
Drømmen om at vende hjem til Danmark og etablere sig og finde sit helt eget unikke sted, med plads til dem og deres drømme, var faktisk tættere på, end parret havde regnet med.
Kellers Badehotel kom til syne for Christian Milling Nielsen en dag han sad og kiggede på de sociale medie og derefter gik tingene stærkt.
Christian Milling Nielsen har aldrig været på Fanø, mens Madeleine kun har set stedet udefra i 2022 og det ramte noget i hende.
Så da Christian fortalte Madeleine om hele idéen, var der ikke langt fra Vietnam til vestkysten.
Det har været med stor hjælp fra bortforpagter CS-Gruppen, Claus Sørensen ejendomme, hvor Lene Wolff Larsen har været behjælpelig med alt, parret har kunne ønske sig.
Deres famile har hjulpet med at formidle oplysninger videre til dem, så de har kunne danne sig det fulde billede, inden underskriften endeligt blev sat.
“Ja, det er rigtigt. Vi har faktisk slet ikke set stedet “live” endnu. Vi har fået tilsendt en masse billeder, materiale og så har Christians lillebror været på Kellers Badehotel og været med på video og taget os med gennem hvert eneste rum og værelse der er.
Så alt er forgået mens vi har siddet her i Vietnam og været med på en forbindelse. Men vi er helt rolige og ved bare det er det helt rigtige vi har gjort, det er det helt perfekte sted til os,” forsikrer Madeleine og Christian.
En historie der startede i Grønland
Madeleine (32) og Christian (37) mødte hinanden i 2023 under en hektisk sæson på Hotel Icefiord i Grønland.
Madeleine, der kom fra en stilling som leder i den danske IT-branche, havde taget udfordringen op som receptionschef i Grønland.
Christian, der de sidste seks år havde arbejdet som køkkenchef og General Manager for Topas Ecolodge i Vietnam og blev lokket til Grønland af Topas koncernen, for at hjælpe dem, da Hotel Icefiord stod i en travl sæson uden køkkenchef.
Han trådte derfor ekstraordinært til for at hjælpe, trods han stadig passede stillingen som General Manager i Vietnam.
Deres fælles passion for service og oplevelser samt en spirende forelskelse, førte dem snart videre til Vietnam sammen, hvor Madeleine efter endt kontrakt fløj ned og mødte Christian i Vietnam, hvor hun endte med at tage stillingen Director of Operations på Topas Ecolodge.
En solid faglig baggrund
Med sig bringer Christian erfaring som både bager og kok, udlært fra Ruths Hotel i Skagen og med tid på flere af Danmarks bedste restauranter.
Hans passion for unikke madoplevelser og naturen har præget hans rejse gennem branchen og ledt ham til eksotiske steder som Vietnam og Frankrig.
Madeleine, med en akademisk baggrund i Leisure Management og Service Management, har arbejdet inden for service og hospitality siden ungdomsårene.
Sammen har de skabt en solid base, hvor de trækker på hinandens styrker og erfaringer. og de er som de selv beskriver det, perfekte sammen.
En drøm om deres eget – Fanø kalder
Efter flere års arbejde i bjergene i det nordlige Vietnam, begyndte tanken om en ny begyndelse at tage form for begge.
De længtes efter et sted, der kunne blive deres eget, og de manglede at mærke Danmark i al sin charme, lige fra de blæsende dage med regn, til tusmørke og stearinlys ved pejsen.
Og da muligheden for at overtage Kellers Badehotel på Fanø dukkede op, var det kærlighed ved første blik – over videoforbindelse.
For kan man falde for noget, helt uden at have været der – svaret er ET STORT JA, og parret er ikke et sekund i tvivl om at de vil det med hele hjertet og mere til.
Hotellets historiske atmosfære og øens rå natur gjorde det til et perfekt match for begge og de glæder sig til at kunne overtage nøglerne.
“For os handler det om mere end blot en overtagelse af et hotel – det er en ny begyndelse, hvor vi har mulighed for at forene vores kærlighed til natur, bæredygtighed og kvalitet,” forklarer begge.
Og med suset i maven og gnisten til at drive deres eget, håber de at kunne vise deres gæster, hvad de kan og ønsker for Kellers Badehotel.
“Vi blev straks betaget af Fanøs klitlandskab og Kellers Badehotels historie. Vi ønsker at skabe et sted, hvor gæsterne kan finde ro, opleve nærvær og nyde naturens skønhed – præcis som vi selv ser og oplever stedet” fortæller Madeleine og Christian.
Visionen for Kellers Badehotel – Kærlighed til natur og fællesskab
Madeleine og Christian vil skabe et sted, hvor alle deres gæster, uanset om du bor på hotellet eller kommer ind til en middag, kan sænke skuldrene, tage et par Kellers tøfler på og føle sig hjemme fra første øjeblik.
Deres fælles værdier er indlejret i hotellets koncept, som de beskriver som afslappet kvalitet med fokus på jordnær service, menneskeligt nærvær og bæredygtige valg.
Deres plan er at arbejde tæt sammen med lokale leverandører og prioritere økologiske råvarer fra Fanø og nærområdet.
“Vi vil anvende økologiske råvarer og sikre at vores leverandører primært er fra Fanø, dernæst Vestjylland og til sidst resten af Danmark. Hos os er en arbejdsplads et sted hvor vores medarbejdere kan udvikle sig og trives, og vi ansætter derfor primært ud fra attitude og personlighed frem for CV og erfaring,” fortæller Madeleine og Christian.
En kulinarisk rejse i Kellers ånd
Christian ser frem til at bringe sin gastronomiske erfaring til Kellers køkken, hvor enkelhed og kvalitet vil være i centrum.
“Vores plan er at holde det åbent for alle. Vi kommer selvfølgelig til at have en hotelophold, hvor morgenmad er inkluderet i – som udgangspunkt. Men du kan også komme “ind fra gaden” og bestille en lækker morgenmad eller buffet, hvis du har lyst til det. Og der vil vores morgenmenu også afspejle, at det er et konditori, der tidligere har ligget på adressen, det er klart,” fortæller Christian.
Og det er særligt vigtigt at håndværket og arven ikke bliver glemt. Og hvilken smuk måde at forene begge på.
“Christians og hans forældres baggrund som konditor og bager, gør det særligt vigtigt for os at bevare denne tradition og med respekt for stedets arv, ønsker vi at trække på erfaringer, styrker og vores passion for at skabe kulinariske og ambitiøse madoplevelser for vores gæster,” fortsætter Madeleine og Christian.
Udover daglige serveringer, med morgenmad og frokost, vil aftenerne byde på en særlig “Pit i Grete”-menu, (når noget passer perfekt i noget andet) – inspireret af lokale råvarer og serveret med et moderne twist.
Her vil serveringerne foregå de de tre stuer- pejsestue, opholdsstue og spisestue, hvor gæsterne vil blive taget med på en rejse i Kellers varme rammer, med dertil tilpasset snacks, vine og lækre retter. En oplevelse med fokus på nærvær, mad og kvalitet.
Mad til alle – også de firbenet
Og parret kan allerede nu løfte sløret for nogle af de helt særlige retter, de arbejder på at få klar og kan præsentere når de slår dørene op.
“Vi har valgt at relancere landgangsbrødet, som er en gammel tradition, så du får 4-5 serveringer på bordet, serveret på ét brød, hvor det er toppet op med lækre råvarer fra lokale producenter.
Vi har også valgt en lækker frokostservering, i form af et syrnet kartoffelbrød med lammechorizo og andre lækre råvarer,” fortæller de begge.
Og for at det ikke skal være nok, så er der en masse lækre kager i vente. Med en baggrund som bager, er det Christians drøm at viderebringe hans kunnen og kærlighed til det håndværk.
“Med en baggrund som bager og med respekt for bygningen og det gamle konditori, er det jo oplagt at servere kager. Og der har jeg arbejdet på en nyfortolkning af den klassiske hindbærsnitte, i form af en havtornsnitte med morgenfrue og appelsin.
Og så kommer vi til at servere en kartoffelkage med kastanie, vanilje og brændt marcipan. Vi prøver ligesom at give de gamle danske kager et lille løft og et sjov spark udefra,” fortæller Christian.
Og der er også tænkt i madspild. Og for at komme det til livs, så vil der være noget til de firbenede, med en servering på terrassen, naturligvis.
“Vi har valgt at have fokus på at undgå madspild mest muligt.
Derfor har vi har lavet et lille menukort til de firbenede også. Der er tre retter på. Og en af de tre retter, vi har tænkt på, kommer jeg til at inddrage det lækre køkken jeg arbejder i nu og servere vietnamesisk fried rice med gris, broccoli, kål, bacon og indmad,” siger Christian.
Et langsigtet projekt med respekt for traditionerne
For Madeleine og Christian er Kellers Badehotel ikke blot et forretningsprojekt, men en langsigtet drøm.
De ved begge, at de bedste resultater kommer over tid, og derfor er det også vigtigt for dem at skabe en solid begyndelse.
De ønsker at tage sig tid til at forstå hotellets sjæl og lære gæsterne og lokalområdet at kende.
Med stor respekt for tidligere forpagtere, Sanne og Lars, håber de at kunne bygge videre på den stærke lokale opbakning og fortsætte det varme fællesskab, som Kellers Badehotel er kendt for.
De ser frem til at møde de lokale, gæster, nye og gamle foretningsforbindelser og byde alle inden for på deres nye hotel i starten af foråret 2025.
“Vi er inspireret af det gamle Kellers Konditori og ønsker med respekt for historien at bringe denne arv videre på smukkeste vis. Vi bruger derfor det gamle logo og planlægger at renovere facaden med et moderne, men nostalgisk twist,” fortæller de.
Kellers Badehotel vil fremover være en oase, hvor den vilde vestjyske natur møder nærværende og afslappet gæstfrihed.
“Det er vemodigt at tage afsked med Vietnam og det, vi har skabt på Topas Ecolodge, men vi er samtidig fulde af forventning og glæde til den rejse, der venter os i Danmark,” slutter Madeleine Kirstine Teinby og Christian Milling Nielsen.