Gadens Gastronomer: De er på fornavn med alle WOLT-bude i deres burgerjoint
Skolegade danner ramme for Esbjergs måske skarpeste burgerjoint, med fokus på autentisk streetfood og lidt ekstra.
Deres mål er at kunne levere den bedste smags- og serviceoplevelse til deres trofaste gæster.
De er det mest umage, men perfekte makkerpar – og hvis de selv skal sige det, supplerer de hinanden – præcis som de skal.
Her bliver der kombineret det bedste med danske, friske og økologiske råvarer af allerhøjeste kvalitet og så lige et lækkert twist – a la Sune og Ian – præcis som kun Gadens Gastronomer kan.
Sune har arbejdet som souschef Fakta i Esbjerg, og Ian er tidligere designer i Shanghai.
Begge har de rejst rundt i verden og smagt på alverdens mad.
Jeg møder dem en torsdag hen på eftermiddagen, i deres burgerjoint midt i Skolegade.
“Jeg tror, vi er det eneste sted i Esbjerg, hvor vi er på fornavn med samtlige WOLT-bude, der kommer og henter mad,” siger Ian med lys i øjnene og griner.
“Og alle WOLT-bud får tilbud om at smage vores burger,” tilføjer Sune.
“De kan jo ikke levere et produkt, hvis de ikke ved, hvad det er de kører rundt med.”
Det er nemlig vigtigt for de to gutter.
Top-service og kvalitet frem for alt
Hvis du ikke allerede har været forbi for at nyde deres burgere, sprøde fritter eller en frisk poké bowl, så får du her et lille skub.
Deres mad er lavet med kærlighed til smagen og respekt for miljøet. Intet mindre.
Sune og Ian er to hårdtarbejdende og ihærdige iværksættere, der brænder for at gøre alle deres kunder glade med deres mad.
De går ind for at lave alt fra bunden, hvis det er muligt, og de går ikke på kompromis med kvaliteten på deres råvarer eller produkter, på noget tidspunkt.
“De burgerboller vi har, er der faktisk kun to andre steder i Danmark, der bruger,” siger de.
“Vi har prøvet noget andet, som var billigere, men det her er altså det bedste af det bedste, så det er ikke til forhandling.”
Vi ved at vores burger er gode, det bliver bekræftet hver dag. Vi ved også at niveauet og kvaliteten SKAL være den samme HVER gang. Servicen skal være i topklasse, for os betyder kundeservice mindst lige så meget som kvaliteten på vores produkter
Esbjerg kan rigtig meget – Men lad os nu træde lidt på speederen i Vestjylland
“Vi er glade for at bruge Esbjerg som by. Og vi håber at udviklingen fortsætter, så der kommer flere små små vinbarer og restauranter. Det ville være fedt.”
Ian og Sunes anbefalinger til tre MUST TRY steder i Esbjerg og på Fanø:
Fråseri – To seje brødre – med deres far og mor i køkkenet – de laver de bedste napolitanske pizzaer.
Ægte hele vejen igennem og et rigtig italiensk familieforetagende.
Fanø Krogaard og Hjerting Badehotel – Hvor Kasper Elmholdt er køkkenchef. Det er mad der er lavet med hjertet, fra bunden og med gode råvarer – Ian spiste en del på den restaurant Kasper arbejdede på, da de begge boede og arbejdede i Shanghai.
Cafe Danmark – Det er ikke for sjov den er kåret til Danmarks bedste frokost-café.
Alle tre steder er vidt forskellige i både mad, stemning og pris.
“For os betyder udsmykningen ikke så meget, vi går mere op i maden og personalet bag produkterne. Det er klart det vigtigste.”
Inspirationen og madglæden
“Når vi er sammen, søger vi som regel gerne efter burgere.
Vi har for nylig været forbi hotel Hjerting på Ship Inn og teste deres burger.”
Turen er gået til København for at teste “Gasolin-burgeren”, som blev anerkendt som verdens bedste burger i 2023.
“Vi er ikke så meget til traditionel dansk mad men mere thai, japansk, koreansk, vietnamesisk fra Asian.
Europa søger vi gerne god italiensk enkelt mad. Noget vi også ynder meget, er en god steak.”
Fremtidsdrømme, fælleskab og nu is på Fanø
Alt er muligt – intet mindre.
Når snakken falder på hvordan fremtiden ser ud – så er de slet ikke i tvivl.
“Om et år findes der to-tre Gadens Gastronomer og vi har 2-3 foodtrucks/trailere og 15-20 ansatte,” siger de begge.
“Maden er den samme og mon ikke der findes et bredere udvalg af vores ikoniske burgere og måske nye comfort food retter – vores mål er i hvert fald at rejse til Japan, USA eller et andet land, hvor vi kan suge en masse inspiration til os og blive inspireret af vores egne produkter,” siger Ian.
Og hen over sommeren, kan du findes Gadens Gastronomer ved Fanø Bad. Her kommer de til at sælge lækker italiensk is, kager, kaffe og meget andet lækkert over disken til de lokale, turisterne og alle fra Esbjerg, der skal over og nyde sol og sommer på Fanø.