Nu åbner ny restaurant i midtbyen: Her skal maden være autentisk
Tirsdag blev varer båret ind, og de sidste forberedelser blev gjort.
Hvis alt går efter planen, åbner Esbjergs nye kinesiske restaurant Buns & Noodles onsdag formiddag, og nysgerrige kan se menukortet ved indgangsdøren.
Man har i et stykke tid arbejdet på at få indrettet restauranten, der ligger i Kongensgade. Nu er åbningen så helt tæt på.
“Jeg er spændt på at se folks reaktioner på det her nye koncept – hvordan de vil tage imod det”, fortæller Bingjing, der skal stå i restauranten i begyndelsen, mens det er meningen, at hendes mor, Feng Pan, på sigt skal være den bærende kraft.
Konceptet i restauranten er bygget op omkring det kinesiske gadekøkken-miljø, og en del af retterne er faktisk nogle, man spiser som morgenmad i Kina. De kan dog sagtens spises til frokost og aftensmad også.
Kinesiske navne
Tanken er, at der skal serveres autentisk kinesisk mad, og retterne har også fået deres kinesiske navne.
I restauranten kommer gæster blandt andet til at kunne sætte tænderne i Sheng Jian Bao, der er en kinesisk pandestegt bolle med fyld af kød og grønsager eller Man Tou, der er dampede boller. Der bliver også flere nuddelretter og Luwei, der er en traditionel kinesisk ret med braiseret sauce.
“Alt er håndlavet”, fortæller Bingjing, der til dem med en sød tand kan servere Bing Sha – en isdessert med blandt andet frugt.
Maden kan skylles ned med eksempelvis et glas soyamælk.
Restauranten kommer til at være åben fra 10.30 til klokken 19 i løbet af ugen, og man håber, at man kan få lavet aftaler med virksomheder omkring frokostordninger.