Nyhedsbrev

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Esbjerg.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Esbjerg.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Robinson-Helle nåede helt til finalen: “Jeg er pisse stolt”

Af Niklas Grønborg
Foto: Sille Serup/ViaPlay
Foto: Sille Serup/ViaPlay

I løbet af de efteråret har mange danskere siddet klistret til skærmen hver mandag, når årets Robinson Ekspedition er rullet over skærmen.

Mandag aften var der finale i årets ekspedition, og det endte med at være Nicolaj Schrøder, som vandt trofæet og den halve million kroner.

Lige i hælene på Nicolaj Schrøder var Helle Pultz fra Esbjerg, der var med til det sidste i årets ekspedition.

Og selvom det ikke endte med den endelige sejr, så er Hele Pultz stolt over sin deltagelse i det legendariske tv-program.

“Jeg er pisse stolt over, at jeg nåede finalen, og det er en sejr i sig selv. Jeg er 57 år og den ældste i årets ekspedition, så det er jeg rigtig stolt over, at jeg nåede så langt”, siger Helle Pultz.

Personlige sejre

I Robinson Ekspeditionen bliver deltagerne udfordret på flere forskellige parametre, når de skal leve på en øde ø med lidt mad og få personlige ejendele.

Samtidig skal de i hvert afsnit stemme en anden spiller ud i de såkaldte øråd.

Helle Pultz lever en aktiv hverdag, hvor hun træner og er i god form. Alligevel var hun nervøs for, om hendes alder ville være en hemsko især i begyndelsen af ekspeditionen.

“Jeg vidste godt, at jeg skulle vise mig fra min stærkeste side i begyndelsen, hvor det var holdkonkurrencer. Mange ser de ældste deltagere som de svageste, så jeg skulle vise, hvad jeg kunne”, fortæller Helle Pultz.

Tidligt i ekspeditionen fik Helle Pultz gode relationer til flere af de øvrige deltagere, og der blev dannet en stærk alliance. Den alliance holdt sammen, og da sidste afsnit løb over skærmen var det stort set kun medlemmer af Helle Pultz alliance, som stod tilbage.

“En stor del af spillet handler om at opbygge relationer og danne alliancer. Jakob Kjeldbjerg (programmets vært) har sagt igennem hele spillet, at det er vigtigt at have styr på sine alliancer”, siger Helle Pultz.

Men det var ikke kun i at opbygge relationer til de øvrige deltagere, at esbjergenseren brillerede.

Da konkurrencen blev individuel var det især deltageren Sebastian Sisbo, der tog de fleste sejre, men mod slutningen viste Helle Pultz stor styrke og udholdenhed og vandt to individuelle konkurrencer.

“Det var svært, når Sebastian tog omkring halvdelen af sejrene, men det betød meget også at få individuel sejre. Den første sejr sikrede, at jeg kom i finaleugen som den første, og den anden sejr gjorde, at jeg kom i den endelige finale som den første. Og det er jeg selvfølgelig mega stolt over”, siger Helle Pultz.

Venskaber for livet

Når Helle Pultz tænker tilbage på ekspeditionen er der mange gode minder, som står frem.

Der var selvfølgelig sejrene i konkurrencerne, men også dagligdagen på øen, hvor deltagerne brugte lang tid med hinanden, og hvor daglige forstyrrelser som som for eksempel telefon er væk.

Her er det især venskabet med Sebastian Sisbo, som betyder meget for Helle Pultz.

Ifølge Helle Pultz er der generelt mange hyggelige stunder fra øen, som ikke er kommet med i tv-programmet.

“Vi fik et meget stærkt bånd, og det var rart at have en at læne sig op ad. Hver aften var vi de sidste, der gik i seng, fordi vi sad og talte med hinanden”, fortæller Helle Pultz.

Da finalen skulle afgøres, var det to af Helle Pultz nærmeste, hun skulle konkurrere mod. I en lang forhindringsbane skulle Helle Pultz, Sebastian Sisbo og Nicolaj Schrøder kæmpe om det eftertragtede Robinsontrofæ.

“Da jeg så banen, vidste jeg godt, at det ville blive svært, fordi der var blandt andet et langt stykke, hvor vi skulle padle langt på havet, og der havde de to unge en fordel. Undervejs råbte jeg ad mig selv for at få noget gejst, og jeg gav ikke op på noget tidspunkt”, siger Helle Pultz.

I sidste ende var det Nicolaj Schrøder, som løb med sejren, og ifølge Helle Pultz var sejren helt fortjent.

“Jeg kunne onde begge drenge at vinde. I situationen var jeg stolt over min egen præstation, men jeg stod mellem de to, hvor jeg både gerne ville juble med Nicolaj, men også trøste Sebastian, som forståeligt var ked af det i situationen over at være slået på målstregen”, siger Helle Pultz.

Bagsiden af medaljen

Selvom Helle Pultz er glad og stolt over sin deltagelse i Robinson Ekspeditionen, og hun gerne gjorde det hele en gang til, så er der også en bagside deltagelsen.

Mange mennesker følger nemlig med i programmet og får holdninger til deltagerne. Det har medført mange negative kommentarer om Helle Pultz og flere af de øvrige deltagere på de sociale medier.

“Der er meget had på internettet. Jo færre vi var tilbage i programmet, jo mere had opstod også, hvis vi for eksempel havde smidt nogens favorit ud. Man skal huske det er et spil, og vi skal smide hinanden ud, men det er som om, at nogen ser os deltagere som brikker og ikke mennesker. Den seneste måned har jeg faktisk ikke været på de forskellige sider med Robinson, fordi der har været så meget had”, fortæller Helle Pultz.

Heldigvis har hadet holdt sig til internettet, og det er ikke noget Helle Pultz har mærket blandt folk hjemme i Esbjerg.

“Alle jeg har talt med har kun sagt positive ting, og der er også mange, der har skrevet, at de hepper og synes, jeg er sej”, siger Helle Pultz.

Del artikel


Top 3 i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien