Nyhedsbrev

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Esbjerg.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Esbjerg.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Stor butik på vej til Esbjerg: En blanding mellem Normal, Harald Nyborg og Søstrene Grene

Af Niklas Grønborg
I 2025 åbner Big Dollar i Esbjerg. Foto: Pedersen Gruppen
I 2025 åbner Big Dollar i Esbjerg. Foto: Pedersen Gruppen

Snart får borgere i Esbjerg endnu en butik at handle i, når den finske discountkæde Big Dollar slår dørene op i byen i første halvår af 2025. Det skriver kæden i en pressemeddelse.

Big Dollar rykker ind i en 3.200 kvadratmeter stor nyopført butik i City Nord Retail Park i det nordlige Esbjerg. Her bliver den nabo med Elgiganten, Harald Nyborg og Biltema.

“Vi har i Esbjerg fundet en stærk placering i selskab med andre stærke retailkæder og glæder os til at dække et godt lokalt marked. Vi har haft et super fint samarbejde med Bjarne Pedersen og hans team i Pedersen Gruppen om at realisere projektet”, siger Peter Jakobsen, der er landechef i Big Dollar.

Udover butikken bliver der etableret tilhørende parkeringspladser. Projektet er en investering på cirka 50 millioner kroner.

Det er den finske millardkoncern Tokmanni Group, som står bag Big Dollar. Folk i Esbjerg kan glæde sig til et varesortiment, der er en blanding af Normal, Harald Nyborg og Søstrene Grene, hvor man blandt andet kan få varer i boligindretning, havemøbler, rengøringsmidler, legetøj samt snacks og læskedrikke.

Big Dollar er til stede i Næstved, Brønderslev, Hjørring, Holbæk og Frederikshav. Derudover er vil kæden også åbne i Grenå og Randers senere i år. Esbjerg bliver dermed den hidtil største by i ekspansionen.

Flere ting på vej

Ifølge direktør i selskabet bag City Nord Retail Park, Bjarne Pedersen, er der netop udstedt byggetilladelse til byggeriet. Projektet er designet af Arkitektfirmaet Lolk A/S, og det andet lokale selskab ingeniør’ne er med som rådgivende ingeniør. Bjarne Pedersen forventer, at mange af fagenterpriserne vil blive udført af lokale håndværkere.

Foto: Pedersen Gruppen

– Vi har arbejdet med projektet igennem længere tid, og da vi nu har byggetilladelsen i hus, begynder de store gravemaskiner lige efter sommerferien. Vi har i den senest udførte etape forlænget den interne vej helt igennem til Limfjordsvej, og med anlægsarbejdet af parkeringsarealer længere op, så vi har en længere strækning på den interne vej fra lyskrydset ved Kjersing Ringvej til den nye indkørsel. Dermed sikrer vi optimale adgangsforhold og høj synlighed, Bjarne Pedersen videre.

Der oplyses yderligere, at næste etape bliver to restauranter med drive-in funktioner, som vil blive strategisk placeret ved indkørslen til de store butikker. Til sin tid vil de betjene både de store boksbutikker samt det kommende Ikea-varehus overfor.

Del artikel

Andre læser også