Nyhedsbrev

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Esbjerg.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Esbjerg.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Stort lån til Esbjerg Havn: Havnen skal være med til at styrke det europæiske forsvar

Af Niklas Grønborg
Foto: Esbjerg Havn
Foto: Esbjerg Havn

Der er store planer på Esbjerg havn. For nyligt har Esbjerg Havn nemlig fået et lån på 115 millioner Euro, hvilket svarer til 856 millioner kroner, fra Den Europæiske Investeringsbank EIB. Det skriver EIB i en pressemeddelelse.

Lånet skal bruges til at udvide havnen, så den bedre kan tjene militære fartøjer og dermed styrke det europiske forsvar. Planen er at udbygge sejrenden, så den kan rumme større fartøjer. Samtidig skal der bygges en 57 hektar stor terminal, som skal udgøre et knudepunkt for den voksende havvindenergiindustri i Nordsøen.

Ifølge EIB har Esbjerg Havn en strategisk vigtig placering både i forhold til Nato og det transeuropæiske transportnetværk.

“Denne investering i Esbjerg Havn er et kritisk skridt, der vil styrke Danmarks og Europas energisikkerhed og bæredygtighed og samtidig øge vores kollektive forsvarskapacitet,” siger EIB’s næstformand Ioannis Tsakiris og fortsætter:

“Ved at forbedre havnens infrastruktur muliggør vi større tilslutningsmuligheder, understøtter udviklingen af ​​vedvarende energikilder gennem bankens REPowerEU-initiativ og sikrer nye militære anvendelser.”

Projektet forventes at begynde i oktober i år. Formålet er også at biddrage til mere bæredygtig nærskibsfart og jernbanetransport og dermed styrke havnens rolle i det regionale logistiknetværk samt støtte bredere klimatiltag.

“Da en af ​​de største havvindmøllehavne i verden skal udvikles for at imødekomme kravene til NATO og udvidelsen af ​​TEN-T-netværket, er vi glade for at have Den Europæiske Investeringsbank med ombord for at understøtte vores strategiske planer gennem dens attraktive lånemuligheder, som også vil bidrage til at øge samhandelen mellem Europa og USA,” siger Søren Gade, formand for Esbjerg Havn.

Del artikel

Andre læser også