Street Food på vej mod rekordår: Nye madboder vækker stor begejstring
Fladbrød med fyld fra boden Marrakesh, Bao fra Viet Kitchen og gyros fra The Greek.
Der er masser af appetitlige muligheder hos Esbjerg Street Food, og esbjergenserne har fået smag for gademaden.
Der er ofte en summen af stemmer i lokalet, hvor der er kulørte paraplyer i loftet og langborde.
Og som det er nu, tegner 2024 fremragende.
“Vi har rigtig mange gæster igennem.
Faktisk tror jeg, vi i år rammer 300.000 besøgende på et år, hvilket faktisk gør os til en af Esbjergs mest besøgte attraktioner,” fortæller Dan Lia Christensen, der ejer Esbjerg Street Food.
“Hvis tingene fortsætter som de første fire måneder af året, så kommer vi til at sætte omsætningsrekord,” fortæller Dan Lia Christensen.
Kurs mod bedste år
Når en gæst bruger 100 kroner på stedet, er det i gennemsnit cirka en tredjedel, der bruges i barerne, mens resten bruges i madboderne, der er små selvstændige virksomheder.
Vi har lyttet meget til vores gæster, og de savner pandekager, så vi får en pandekagebod.
Flere boder har kurs mod deres bedste år nogensinde, fortæller Dan Lia Christensen, der har fokus på at hjælpe de køkkener, der ikke har lige så stor indtjening.
Her har han haft hyret hjælp ind til opgaven.
“Jeg er god til at lave events og skabe trafik og motivere personale og sådan nogle ting, men jeg er ikke ret god i et køkken.
Det ved min kone derhjemme også,” konstaterer Dan Lia Christensen med et stort smil.
Der er i øjeblikket fuldt booket, når det kommer til madboder indendørs – og de to udekøkkener tages også i brug.
Tacobørsen, som nogle måske kender fra Fanø, langer således tacos over disken den kommende tid i gårdhaven.
“Det er mega fedt,” siger Dan Lia Christensen.
Har lyttet til publikum
Den anden bod i gårdhaven indtages af Grill & Chicken, der vinteren over har været indendørs, og det indendørs køkken får nyt indhold.
“Vi har lyttet meget til vores gæster, og de savner pandekager, så vi får en pandekagebod,” fortæller Dan Lia Christensen.
Det er ejeren af boden Marrakesh, der er klar med boden Crepes Deluxe.
Esbjerg Street Foods 2023-regnskab er endnu ikke offentliggjort, men det bliver med et overskud, fortæller Dan Lia Christensen.
Han er ellers god til at bruge penge.
Det lægger han slet ikke skjul på.
Rummet, hvor dette interview, fandt sted, har han eksempelvis ændret af flere omgange.
Nu er det blevet til baren Soho, hvor der kan nydes forskellige drinks.
“Det var et område, der skulle bygges om for en halv million kroner.
Det endte med at koste 1,5 millioner kroner, konstaterer Dan Lia Christensen, der elsker at sætte ting i gang.
“Det med at skabe nogle rum og skabe noget anderledes – for det er også det street food er – det er noget, jeg sætter stor pris på og synes er fedt.
Ikke andet end ros
Sidste år var han med til at skabe musikfesten E-Beats, og han oplevede ikke andet end ros.
Så fik han regningen.
“Der skulle jeg lige ned at sidde lidt.
Men jeg synes, man er lidt forpligtede, hvis man har sådan et hus her,” siger Dan Lia Christensen, der er indstillet på at sætte tiltag i verden, der ikke giver overskud, men tilfører byen noget fedt.
Han har flere planer for fremtiden – blandt andet ser han på, hvad han kan gøre ved indgangspartiet ud mod Kongensgade.
Det har aldrig fungeret perfekt, selv om han har forsøgt sig med forskellige former for madsalg.
Måske nedlægger han helt boden her og laver flere siddepladser.
Derudover har han blandt andet en stor fire års-fødselsdagsfejring i maj med musik og lagkage, EM-fodbold i gårdhaven i juni og oktoberfest i kalenderen.
Om Esbjerg Street Food
I hans del af virksomheden er der i øjeblikket 49 ansatte. Medtager man personalet i boderne, er der langt over 100, der arbejder på Esbjerg Street Food.
Dan Lia Christensen ejer Esbjerg Street Food. Hans indtjening kommer fra barsalget og en andel af indtjeningen i boderne, der er selvstændige virksomheder.
Der er syv madboder indendørs og to udendørs.