Nyhedsbrev

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Esbjerg.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Esbjerg.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Gruppen er samlet: Mangler drømmehuset til deres kollektiv

Af Cecilie Winther Christiansen
Kirstine Gedde, Nicolaj Aamand Holm og Sigrid Smith Hogue de er halvdelen af kollektivet. Foto: Cecilie Winther
Kirstine Gedde, Nicolaj Aamand Holm og Sigrid Smith Hogue de er halvdelen af kollektivet. Foto: Cecilie Winther

Hvad gør man, hvis man skal starte på et nyt studie i den anden ende af landet, mangler et netværk og ønsker nogen at bo med?

Ja… Man hænger da et papir op på sin kommende uddannelse med en “efterlysning” på sine kommende bofæller.

Det var lige præcis, hvad Gustav Hendriksen gjorde, da han fandt ud af, at han var kommet ind på Musikkonservatoriet i Esbjerg, hvor han skal starte efter sommerferien.

Gustav var lige hjemvendt til Danmark efter at have boet i Norge i tre år, hvor han læste en bachelor i Friluftsliv – han kommer oprindeligt fra Sjælland.

Inden det går løs i Esbjerg, skal han lige undervise på Højskolen Grobund, hvor han er med til at arrangere sommerhøjskolen, så derfor var han ude i god tid.

Gustav ønskede et kollektiv sammen med andre unge fra Esbjerg, og heldigvis var Nicolaj og Kirstine, der studerer på Musikkonservatoriet nu, klar på at opstarte et kollektiv med Gustav, men de ville gerne være flere.

Derfor søgte de flere, som var med på idéen, og det var Sigrid, Lukas og Lise, så nu er kollektivet på seks beboere.

De er alle studerende eller kommende studerende på Musikkonservatoriet i Esbjerg, på nær én, der skal studere medicin.

Mangler et hus

Problemet er bare, at de nu mangler et hus, hvor de alle kan være, så nu er jagten gået ind på at finde drømmeboligen, hvor deres behov opfyldes.

Kirstine har allerede opsagt hendes lejlighed og har den til og med august, så hun håber virkelig, at det kan lykkes inden da.

Gustav Hendriksen der tog initiativet om at starte et kollektiv i Esbjerg. Privatfoto.

Kollektivet drømmer om plads

Det her er altså nogle unge mennesker med en virkelig god energi, der vægter fællesskabet højt.

Alle er interesserede i naturen, og de har alle forskellige hobbyer såsom klatring, vinterbadning, tegning, læsning, brætspil og selvfølgelig musik.

Derfor spurgte vi også Gustav, om kollektivet mon kunne blive Esbjergs nye band i fremtiden.

“Nu du siger det, så kunne det faktisk godt være. Vi passer faktisk ret godt sammen. Så det kan da godt være, du lige var den første til at så det strå. Men det må tiden vise,” sagde Gustav.

Kollektivet har endnu ikke fundet deres kommende bolig, men de håber, at det kan lade sig gøre at finde noget maksimalt 6 km fra centrum. Hvis det rigtige er der, vil de også gerne længere væk fra centrum.

Går ud over altan

De drømmer om et sted, hvor der er plads til fællesskabet, men også hvor de har plads til at trække sig tilbage. Ideelt har stedet også en have, som de kan gå og nusse om sammen.

Specielt Kristine drømmer om at være selvforsynende, så hun håber, at de i deres kommende hjem har en have, for lige nu går det ud over hendes altan.

Om det er et eller flere lejemål tæt på hinanden eller et stort hus, hvor der er plads til dem alle seks, er underordnet. Men de vil selvfølgelig allerhelst gerne bo under samme tag.

De har et budget på 4.000 kr. pr. måned pr. person, så de håber, det rigtige snart dukker op, så de kan flytte ind over sommeren.

Del artikel

Andre læser også