Nyhedsbrev

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Esbjerg.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Esbjerg.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Trods dårligt vejr: Arrangører er tilfredse med årets pride

Af Niklas Grønborg
Privatfoto: Vestjyden
Privatfoto: Vestjyden

Sidste år fandt Esbjergs første Pride sted i bagende solskin. Igen i år var regnbueflagene fundet frem i Esbjerg, da året Pride blev afholdt i weekenden, men her var vejret både koldt, vådt og blæsende. Alligevel lykkedes det at gennemføre Esbjerg Pride med masser af glade deltagere, som fejrede mangfoldigheden.

” Vi synes, det var en rigtig god dag. Vejret var desværre ikke særlig godt, men det var dejligt at se, at så mange trodsede regnvejret og havde det sjovt”, siger Maria Hilding, der er forperson for Esbjerg Pride.

Selve Priden forløb planmæssigt med parade gennem det centrale Esbjerg. Herefter var der underholdning på Torvet, hvor der blandt andet var musik, dragshows og taler. Desværre satte regnvejret sit præg på begivenheden, og strømmen til scenen gik og den sidste del af programmet ikke kunne gennemføres.

Arrangørerne har ikke overblik over, hvor mange der deltog. På grund af vejrforholdene tror de ikke, at der var helt ligeså mange som sidste år.

“Vi havde ikke helt ligeså mange deltagere som sidste år, men dem var så ud til at have det sjovt, og der var heldigvis mange regnbuefarvede paraplyer på Torvet”, siger Maria Hilding.

Hun fortæller samtidig, at Priden forløb fredeligt uden problemer.

En vigtig sag

Det er anden gang, at der er Pride i Esbjerg, og Maria Hilding er glad for, at det endnu en gang kunne lade sig gøre at afholde Pride i byen. Bag Priden står en frivillig forening samt Esbjerg Kommune og Esbjerg City, der er samarbejdspartnere på begivenheden. Derudover har Priden også en række lokale virksomheder, der sponsorerer.

Forperson Maria Hilding er glad for opbakningen til Esbjerg Pride. Arkivfoto: Mads Grinderslev

“Uden vores sponsorer og samarbejdspartnere ville det slet ikke kunne lade sig gøre, så det er dejligt, at både Esbjerg by og virksomheder bakker op om sagen”, siger Maria Hilding.

I den forbindelse takker hun alle, der deltog i Priden. Samtidig glæder hun sig over, at det igen lykkedes at fejre Pride i Esbjerg, og hun og foreningen bag mærker opbakning til arrangementet og budskabet om at skabe plads til alle uanset køn og seksualitet.

“Priden er en sag, som er vigtig, der bliver kæmpet for, og det betyder selvfølglig meget, at der er den opbakning i byen”, siger Maria Hilding.

Del artikel

Andre læser også