Ugens tip: Her er efterårets svar på en jordbærtærte
Hver mandag får du Ugens tip skrevet af redaktionen.
Ugens tip samler alt det, vi godt kan lide.
Det kan være noget nyt, der er dukket op, en lækker café, et helt særligt sted i byen, en sjov aktivitet for børn eller voksne eller et betagende besøg på et museum.
Så her får du serveret de bedste tips til alt det bedste i og omkring Esbjerg.
I denne uge mærker vi tydeligt, at vi er midt i september, og efteråret banker kraftigt på efter en hedebølge i starten af måneden.
Vi har søgt indenfor i den hyggeligste café på Torvet, som de fleste nok kender – Guldægget.
Hen over sommeren er vi blevet forkælet med den ene lækre jordbærtærte efter den anden. Men hvad gør vi egentlig nu, hvor jordbærsæsonen er ved at være ovre?
Har du smagt “Aberøven”?
Da vi besøgte Guldægget, opdagede vi, at jordbærtærten var væk, og i stedet stod der en stor, rund kugle med det bemærkelsesværdige navn “Aberøv”.
Med et navn som det, var vores nysgerrighed straks vakt. Vi måtte finde ud af, hvad der gemte sig i en “Aberøv”.
Måske tænker du, om det ikke bare er det samme som en marengsbombe? Og ja, det er det faktisk – har vi nu erfaret.
Det er en ordentlig omgang marengs som “skal”, fyldt med fløde og chokoladestykker. Aberøven er dyppet i et tykt lag mørk chokolade og drysset med kakaopulver.
Hvis man tager en bid af alle dele samlet, er det virkelig lækkert. Alt spiller bare godt sammen, og et stort smil bredte sig på vores læber, da vi smagte den.
Ekspedienten anbefalede, at den er god til at dele, hvis man er to – og det kan vi kun give hende ret i.
Man skal i hvert fald have en sød tand, hvis man skal kunne klare sådan en makker alene. Men vi har vel alle de dage, hvor det er præcis, hvad man har brug for, og med en god kop kaffe til, forsvinder den hurtigt fra tallerkenen.
Det er i hvert fald ikke sidste gang, vi skal have en Aberøv.
Hvad: Aberøv
Hvor: Guldægget, Torvet 16, 6700 Esbjerg
Pris: 48 kroner og 31 kroner ved take away