Nyhedsbrev

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Esbjerg.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Esbjerg.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Youtuber indtager Esbjerg: Du kan komme med på hans quest og bekæmpe ondskaben i Esbjerg

Af Niklas Grønborg
Til september kan børn og voksne komme med på Lakserytterens quest i Esbjerg. Privatfoto
Til september kan børn og voksne komme med på Lakserytterens quest i Esbjerg. Privatfoto

Igen i år afholdes der Fantasyfestival i Esbjerg til september, og i år har festivalen fået lidt ekstra kulør.

Det er nemlig lykkedes arrangørerne at få youtuberen Lakserytteren med ombord, og han kommer til at spille en aktiv rolle under festivalen. Lakserytteren, der har det borgerlige navn Rasmus Kolbe, er blandt andet populær på de sociale medier, hvor han har næsten 100.000 følgere på Instagram.

“Det er 10. år, vi har Fantasyfestival, hvor vi har en stærk kerne på biblioteket. Men vi vil gerne have hele Esbjerg med, og der er det lykkedes at få skabt en unik fortælling med Lakserytteren”, siger Jacob Holm Krogsøe, som er projektleder.

Helt konkret har Lakserytteren skabt en fortælling, som tager udgangspunkt ved de fire hvide mænd, og hvor det onde kommer fra havet.

“Så i Esbjerg byggede man et værn mod ondskaben. Noget der skulle holde øje med havet, noget der skulle træde i karakter, hvis det gik galt. I 1995 blev det værn forstærket, da skulpturerne ”Mennesket ved havet” blev skabt. Mens kunstneren byggede om dagen, arbejdede troldmanden Gygaz den Vise om natten”, står der i beskrivelsen.

Privatfoto

Fortællingen er en såkaldt quest, som man kan melde sig til. Der er både en quest om dagen og en om aftenen, hvor deltagerne skal rundt i Esbjerg på et eventyr og kæmpe mod det onde i en fantasifuld og magisk verden.

Meget at glæde sig til

Hos Esbjerg Fantasy Festival har man lagt sig i selen for at give deltagerne en unik oplevelse. 60 udklædte skuespillere deltager sammen med et hav af dygtige frivillige, og så har arrangørerne allieret sig med horrorspecialisterne fra Dystopia Entertainment fra Vejle og med gådeeksperterne fra ZumBunny fra Ringe.

Som optakt til questen var Lakserytteren i byen i sidste uge, hvor han optog en reklamefilm, som er udkommet fredag.

” Der allerede børn, som fik øje på Lakserytteren, og det var fantastisk at se, hvordan de først måbede og efterfølgende smilede stort over at se ham”, siger Jacob Holm Krogsøe.

Privatfoto

At det netop er Lakserytteren, som er blevet involveret, er der flere grunde til. Han har selv skrevet flere fantasybøger, og ifølge arrangørerne er han et oplagt match.

“Det er en ide, vi har haft i et stykke tid, og så prøvede jeg for sjov at ringe til ham. Jeg fortalte ham om idéen, og han syntes, det lød fedt, og han kom også selv med en masse idéer. Det er ikke tilfældigt, at vi gik efter ham, fordi han kender genren godt, og så er han utrolig nærværende i alt, hvad han laver, siger Jacob Holm Krogsøe.

Det er blandt andet midler fra Esbjerg Kommunes oplevelsespulje, som gør, at det kan lade sig gøre at involvere Lakserytteren i projektet.

Meget mere end hekse og troldmænd

Fantasyfestival i Esbjerg er vokset de seneste år, og Jacob Holm Krogsøe håber, at både fantasy-fans og folk, der ikke er velbevandrede i genren, vil deltage i arrangementerne. Han håber, at questen og festivalen kan være med til, at flere får smag for genren og selv går på opdagelse i de magiske universer.

“Mange børn har svært ved at læse, men vores quests og Lakserytteren kan være med til at åbne øjne for fantasygenren på en anderledes måde, og forhåbentligt får flere få lyst til at læse fantasy. For mig er det vigtigt, at leg og læring hænger sammen”, siger Jacob Holm Krogsøe.

Han nævner, at fantasygenren er speciel, fordi de forskellige universer og karakterer giver mulighed for at fortælle spændende, sjove og til tider skræmmende historier. Det var især Tolkien med Ringenes Herre, som gjorde fantasygenren stor. Efterfølgende er serier som Harry Potter og Stranger Things kommet med, og i dag er fantasy en genre, som en bred målgruppe dyrker i et vist omfang.

“Ofte handler fantasy om nogle aktuelle emner som krig, naturkatastrofer, religion, om at være anderledes eller lignende, vi kender fra den virkelige verden, men i fantasy kan emnerne kommenteres og formidles på mere utraditionelle måder”, siger Jacob Holm Krogsøe, før han afslutter med:

”Og lidt magi kan vi alle bruge i vores hverdag. Og det er netop den magi, der slippes løs i Esbjerg d. 14 og 15. september.”

Lokalt islæt

Til reklamefilmen, der snart udkommer, tilbragte Lakserytteren en hel dag i Esbjerg, hvor der blev filmet. I den forbindelse havde han brug for lokale til at spille med i filmen i forskellige fantasyroller. En af dem var niårige Lia Tarp Iversen, som havde rollen som demonpige.

følge Lia Tarp Iversen var det en stor oplevelse at møde sit idol.

“Jeg elsker at se Youtube og er kæmpe fan af Lakserytteren, så det var rigtig sjovt at være med til. Han er sjov, god til at tegne, og så bander han aldrig, siger Lia Tarp Iversen.

Fantasyfestival i Esbjerg
Det var en stor oplevelse for niårige Lia at møde sit idol Lakserytteren. Privatfoto

Det var Lia Tarp Iversens far Mike, som var blevet gjort opmærksom på, at Lakserytteren var i byen. Han og Lia tøvede ikke med at sige ja til at klæde sig ud som henholdsvis ork og demonpige. De tilbragte otte timer i selskab med Lakserytteren og filmholdet, men det var alle timerne værd.

“Folk kiggede lidt underligt på os bagefter, da vi kom gående gennem byen og stadig var udklædte”, griner Lia Tarp Iversen.

Del artikel

Andre læser også